dinsdag 10 juni 2008

Een nieuwe schuilplaats

Na een duchtige schrobbeurt, zit de halve boomstronk eindelijk in het water! Grappig om te zien hoe de platy's, nieuwsgierig als ze zijn, onmiddellijk aangetrokken zijn tot dit nieuwe object. En dat terwijl de zoengoerami en de L-21 zich zo ver mogelijk uit de buurt houden van dat vreemde ding. Terwijl ze anders toch rondzwemmen alsof ze heer en meester van het aquarium zijn. Vanavond zijn ze alvast even hun stoere imago kwijt!

Intussen heeft de zoengoerami zich stapsgewijze dichter en dichter bij het houtblok gewaagd, om dan telkens weer terug te keren naar de andere kant van het aquarium. De L-21 echter, die betrouwt het zaakje voor geen haar en zit, alle vinnen gespreid, helemaal in de andere hoek. De regelmatige bezoekjes van zijn vriendje, de zoengoerami, bieden geen soelaas. En dat terwijl ik het zo'n mooie schuilplek voor hem vond. ;-)

Over schuilplekken gesproken, dit weekend ga ik waarschijnlijk naar de gamma ofzo, om een stukje pvc-buis voor de L-21. Want sinds de verhuis zit de zoengoerami zich heel de tijd tegen hem aan te schurken en soms ziet het eruit als een paringsdans. Die zoengoerami is niet goed snik, dat kan ik je wel zeggen. Maar soms denk ik dat die L-21 liever gewoon een stukje alg zit af te schrapen zonder dat een of andere roze vis hem zit te ambeteren. Daarom krijgt ie dus binnenkort zijn eigen plekje. Binnenkort trouwens de foto's om alles te illustreren!

Geen opmerkingen: